Været akkurat nå
Weather now:

Opplev Svartisen langs Kystriksveien

Svartisen er Norges nest største isbre på hele 370 kvadratkilometer. Fra Kystriksveien - rv17 - kan Svartisen oppleves ved å ta båten over Holandsfjorden like ved Meløy Turistkontor i Holand. Her har du 3 flotte muligheter - avhengig av tiden dere har til rådighet.

Båten over til Svartisen
Det første dere må gjøre er å ta båten over til Svartisen. Den går regelmessig fra slutten av mai til begynnelsen av september. Se båttidene her. På båten kan dere leie sykkel, eller bestille biltransport om dette er ønskelig.

Mulighet 1 - gå opp til Brestua
Fra kaia er det ca 1 km opp til Brestua. Denne ligger på en morene rett ved vannet som Svartisen munner ut i. Herfra har man en storslagen utsikt mot Svartisen. Brestua har servering.

Mulighet 2 - gå helt opp til isen
Å gå helt opp til isen - spesielt for de som ikke har vært nær en isbre før - er en stor opplevelse. Om dere går til fots må dere fra kaia beregne ca 3 timer tur/retur. Det er 3 km opp til enden av veien, og ytterligere 40 minutters gange på sti opp til breen. Husk at det er mulig å leie sykler på båten, det vil gjøre turen en del enklere.

Mulighet 3 - brevandring
Dette er den absolutt beste måten å se Svartisen på - oppe på selve breen ! I sesongen er det brevandring hver eneste dag. Turen tar ca 5 timer, og minimum aldersgrense er 12 år. Bestilling senest dagen før. Les mer om brevandring på Svartisen her, og se tidene.

Please install Flash® and turn on Javascript.

Utviklet av Kystriksveien Reiseliv